Logo gemeente MAASGOUW

Jaaroverzicht

Geen ophaalgegevens gevonden voor

Je hebt je aangemeld om op het op te laten halen. Bevestig jouw aanmelding via de knop ‘Bevestig’.Wil je een e-mailherinnering ontvangen, geef dan jouw e-mailadres op


Dit verzoek is nog niet goedgekeurd

U gaat het ophaalverzoek voor op datum annuleren


Notificaties

Vul uw e-mailadres in en kies een afvalsoort om notificaties te ontvangen. U ontvangt altijd eerst een link via e-mail waarmee u de aanmelding of wijziging moet bevestigen. Heeft u al eerder notificaties ingesteld dan kunt u deze wijzigen. Wilt u zich afmelden dan kan dat door alle afvalsoorten te deselecteren en op opslaan te klikken

  • gft en etensresten
  • pmd
  • papier
  • restafval
  • kca

Gebruik de onderstaande URL voor het toevoegen van de ophaaldagen aan jouw agenda.


Je aanvraag voor een fysieke kalender is succesvol geregistreerd en zal zo spoedig mogelijk verzonden worden.

Dit kan ongeveer 5 werkdagen duren.

Nieuws

Venster sluiten

-

Het is de foto van het nieuws: Brengvoorziening tuinafval Baexem is weer elke zaterdag open

Brengvoorziening tuinafval Baexem is weer elke …

14-03-2024
Vanaf 16 maart kunt u weer elke zaterdag uw snoeiafval kwijt op onze brengvoorziening in Baexem....

Inwoners van gemeente Maasgouw en Leudal kunnen elke zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur gratis hun tuinafval kwijt op de extra brengvoorziening tuinafval aan de Conenweg in Baexem. Zo kunt u de drukte vermijden bij de milieuparken in Roggel en Maasbracht.

Bezoekers kunnen op vertoon van hun RD Maasland afvalpas per week maximaal 2 M3 snoei- en groenafval brengen. De brengvoorziening is alleen bestemd voor huishoudelijk tuinafval. Groenafval van bedrijven wordt niet geaccepteerd. Er worden daarom ook geen landbouwwerktuigen, bedrijfs- of vrachtwagens op het terrein toegelaten.

Nieuw op de brengvoorziening is de container voor PMD-afval. Dus heeft u een keer veel PMD-afval dan kunt u dat daar kwijt. Let wel: hier gelden dezelfde voorwaarden als de huis-aan-huis inzameling PMD: alleen verpakkingsmateriaal van plastic of metaal en drinkpakken. Andere plastic of metalen afval (zoals kunststof tuinstoelen of metalen rekjes) kunt u kwijt op de milieuparken in Maasbracht of Roggel. 

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: Collega's gezocht!

Collega's gezocht!

25-03-2024
Wij zoeken een Chauffeur C, manager Finance en Control, zaterdaghulp op het milieupark én vakantiewerkers. ...

Wij zoeken nieuwe collega's. Zoals een chauffeur C en manager Finance & Control in vaste dienst, maar ook werkstudenten als zaterdaghulp op onze milieuparken en/of beladers in de vakantieperiodes. 

Kijk op onze pagina werken-bij voor meer informatie over één van deze vacatures.

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: AfvalHeld Linda Palmen

AfvalHeld Linda Palmen

06-03-2023
Linda Palmen en haar collega's halen het GFT bij u aan huis op. Linda vertelt over de kringloop van GF…

Linda Palmen is chauffeur en belader bij RD Maasland. Samen met haar collega’s haalt zij het GFT bij u op. Linda ziet GFT niet als afval maar als waardevolle grondstof, zij vertelt:

Het GFT uit uw keuken en tuin zamelen wij in via de groene container. Eerst gaat het naar de overslaglocatie in Montfort. Vervolgens gaat het naar Venlo naar de vergistingsinstallatie. Daar wint Aterro biogas uit het GFT en maakt als eindproduct compost. Compost is een voedingsstof voor de bodem, en wordt gebruikt voor tuinen en in de landbouw. Het stimuleert de groei van gewassen en planten op een milieuvriendelijke manier. Via de keuken en tuin belandt het GFT weer in de groene container. De kringloop is rond.

Voorkom vervuiling

Het is belangrijk dat u geen ander afval bij het GFT doet, zoals plastic, glas of restafval. Als Attero te veel vervuiling aantreft, keuren zij de hele vracht af. En dat is zonde. Het GFT-afval moet dan alsnog verwerkt worden als restafval. Dat is niet alleen veel duurder, het GFT kan dan ook niet worden verwerkt tot compost. Ook kleine stukjes plastic en glas in het GFT zijn zeer ongewenst. Via het compost kan dit in ons voedsel terechtkomen.

LEES MEER