Logo gemeente MAASGOUW

donderdag 01 juni
Restafval

Jaaroverzicht

Geen ophaalgegevens gevonden voor

Je hebt je aangemeld om op het op te laten halen. Bevestig jouw aanmelding via de knop ‘Bevestig’.Wil je een e-mailherinnering ontvangen, geef dan jouw e-mailadres op


Dit verzoek is nog niet goedgekeurd

U gaat het ophaalverzoek voor op datum annuleren


Notificaties

Vul uw e-mailadres in en kies een afvalsoort om notificaties te ontvangen. U ontvangt altijd eerst een link via e-mail waarmee u de aanmelding of wijziging moet bevestigen. Heeft u al eerder notificaties ingesteld dan kunt u deze wijzigen. Wilt u zich afmelden dan kan dat door alle afvalsoorten te deselecteren en op opslaan te klikken

  • papier
  • pmd
  • gft en etensresten
  • restafval
  • kca

Gebruik de onderstaande URL voor het toevoegen van de ophaaldagen aan jouw agenda.


Je aanvraag voor een fysieke kalender is succesvol geregistreerd en zal zo spoedig mogelijk verzonden worden.

Dit kan ongeveer 5 werkdagen duren.

Nieuws

Venster sluiten

-

Het is de foto van het nieuws: Vakantiewerkers gezocht!

Vakantiewerkers gezocht!

25-05-2023
18 jaar of ouder? Wij hebben een leuke vakantiejob die goed verdient en je hebt nog tijd om van de zom…

Ben je scholier/student en 18 jaar of ouder én ben je in de schoolvakanties beschikbaar? Dan hebben wij een leuke bijbaan voor je! Wij zoeken namelijk vakantiewerkers die, samen met onze vaste medewerkers, als belader meegaan met onze inzamelvoertuigen.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het legen van containers in Leudal, Maasgouw en Roerdalen. Als belader start je werkdag om 7.15 uur en eindigt rond 15.15 uur. Je vertrekt
’s ochtends met collega’s in de inzamelwagen vanuit ons kantoor in Haelen. Onderweg zamel je het afval van burgers in dat in containers of zakken langs de straat staat. Een work-out in de buitenlucht dus waar je ook nog voor betaald krijgt. Én je bent halverwege de middag al klaar met werken, zodat je nog kan genieten van een zomerse dag.

Is dit buitenwerk met goede verdiensten (€14,96 per uur) iets voor jou? Stuur dan een korte motivatie met cv naar P&O RD Maasland. Vermeld ook welke weken je beschikbaar bent om te werken.
Voor meer informatie kun je contact opnemen op met Hilde Vaes (P&O), telefoon (0475) 38 41 00. 

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: Brengvoorziening tuinafval weer open

Brengvoorziening tuinafval weer open

03-03-2023
Heeft u veel snoeiafval? De extra brengvoorziening tuinafval aan de Conenweg in Baexem is elke zaterda…

Sinds zaterdag 18 maart is de extra brengvoorziening tuinafval aan de Conenweg in Baexem weer open. U kunt daar elke zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur gratis uw tuinafval kwijt. Zo kunt u drukte bij de milieuparken in Roggel en Maasbracht vermijden. U mag maximaal 2 M3 snoei- en groenafval per week brengen. Denk aan uw afvalpas!

Op de brengvoorziening accepteren we alleen tuinafval, en geen ander afval. Groenafval van bedrijven wordt niet geaccepteerd. Er worden daarom ook geen landbouwwerktuigen, bedrijfs- of vrachtwagens op het terrein toegelaten.

De brengvoorziening tuinafval is tot en met november geopend. 

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: AfvalHeld Linda Palmen

AfvalHeld Linda Palmen

06-03-2023
Linda Palmen en haar collega's halen het GFT bij u aan huis op. Linda vertelt over de kringloop van GF…

Linda Palmen is chauffeur en belader bij RD Maasland. Samen met haar collega’s haalt zij het GFT bij u op. Linda ziet GFT niet als afval maar als waardevolle grondstof, zij vertelt:

Het GFT uit uw keuken en tuin zamelen wij in via de groene container. Eerst gaat het naar de overslaglocatie in Montfort. Vervolgens gaat het naar Venlo naar de vergistingsinstallatie. Daar wint Aterro biogas uit het GFT en maakt als eindproduct compost. Compost is een voedingsstof voor de bodem, en wordt gebruikt voor tuinen en in de landbouw. Het stimuleert de groei van gewassen en planten op een milieuvriendelijke manier. Via de keuken en tuin belandt het GFT weer in de groene container. De kringloop is rond.

Voorkom vervuiling

Het is belangrijk dat u geen ander afval bij het GFT doet, zoals plastic, glas of restafval. Als Attero te veel vervuiling aantreft, keuren zij de hele vracht af. En dat is zonde. Het GFT-afval moet dan alsnog verwerkt worden als restafval. Dat is niet alleen veel duurder, het GFT kan dan ook niet worden verwerkt tot compost. Ook kleine stukjes plastic en glas in het GFT zijn zeer ongewenst. Via het compost kan dit in ons voedsel terechtkomen.

LEES MEER

Het is de foto van het nieuws: AfvalHeld Denny Molls

AfvalHeld Denny Molls

06-03-2023
Denny Molls en zijn collega's halen bij u de PMD-zakken op. Denny vertelt over zijn werk.

Denny Molls is chauffeur en belader bij RD Maasland. Hij en zijn collega’s halen bij u de PMD-zakken op. Het gaat vaak goed met de inzameling van PMD. Toch moeten ze regelmatig zakken laten staan of gaat er weleens wat mis. Denny vertelt:

“Soms zijn de PMD -zakken vastgebonden aan een paal. We hebben geen tijd om die los te maken en daarom laten we ze staan.PMD-zakken met verkeerd afval nemen we ook niet mee. Denk bijvoorbeeld aan spuitbussen of plastic speelgoed. Dit moet bij het restafval in de grijze container. Soms zit het afval in een grijze of blauwe zak. Die laten we ook staan. We kunnen dan namelijk niet zien wat er in de zak zit.”

Voorkom wegwaaien

“We doen ons werk graag snel en goed! Het is fijn als u de zakken met twee of drie aan elkaar vast knoopt. Zo waaien ze niet weg en kunnen wij ze gemakkelijk oppakken en in de afvalwagen doen. Zorg ook dat er geen eten meer in de verpakkingen zit. Dat is beter voor de recycling en het voorkomt dat bijvoorbeeld katten de zakken stuk maken.”

Geen haken

“Soms pakken we een zak op waar het afval uit valt. Knoop de zakken daarom goed dicht en prop ze ook niet te vol. En als laatste wil ik graag nog even zeggen… Gebruik alstublieft geen zelfgemaakte haken om de zakken aan vast te maken. Wij kunnen ons hier flink aan bezeren. Alvast bedankt!”

LEES MEER