Veelgestelde vragen

Kan ik ook een jaaroverzicht te zien krijgen van alle ophaalmomenten in dit jaar?

Ja, onder het tabblad ‘uw afval’ is de optie ‘download PDF’ te zien indien uw gemeente deze optie heeft afgenomen. Hier kunt u het jaaroverzicht downloaden en eventueel uitprinten. Ga hiervoor naar de website.


Ik bezoek nu de website maar krijg de app niet gedownload op mijn Android device, hoe komt dit?

De app is te downloaden voor alle Android devices van af versie 4 en hoger. Wanneer uw smartphone aangeeft ‘not compatible for this phone’, ondersteunt het besturingssysteem van uw toestel de app niet.


Kan ik als ik reeds in de website zit, ook met een andere postcode inloggen?

Ja, via het menu dient er gekozen te worden voor 'Wijzig postcode'. U zult terugkeren naar de homepagina van de AfvalWijzer. Hier kunt u een nieuwe postcode ingeven.


Is het mogelijk om de ophaalmomenten naar mijn outlookagenda te exporteren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer uw gemeente de ophaaldagen aanpast vanwege optimalisatie, wordt dit automatisch verwerkt in de kalender op de website. Omdat de mutaties niet automatisch naar uw outlookagenda kunnen worden geëxporteerd, kan dit voor veel verwarring en miscommunicatie zorgen.

Android app (H2)

Voor het uitloggen uit de app op uw Adroid smartphone, drukt u 2x op the ‘home’ button onder in de taakbalk.

E-mailnotificatie (h4)

Bewaart u de bevestigingsmail na aanmelden! Voor het Afmelden van notificaties per email of het wijzigen van uw gegevens zoals uw emailadres, dient u in de bevestigingsmail die u ontvangt na het aanmelden voor notificaties per email, op de link ‘naar AfvalWijzer’ te klikken. Hier kunt u zich afmelden door notificaties op ‘off’ te zetten of kunt u een nieuw emailadres ingeven. Dit kan eveneens in de emailnotificatie zelf waar u zich voor heeft aangemeld.

Hoe kan ik de carroussel met eerstvolgende ophaalmomenten op de homepage pauzeren? (H3)

U kunt de carroussel op de homepage door er op te klikken. U krijgt geen melding dat de carrousel is gepauzeerd. Door er nogmaals op te klikken zal de carrousel weer starten.